Sådan skifter du bedst abonnement til telefonen

Telefonen er blevet en integreret til af vores liv og en nødvendighed for at kunne deltage i samfundet. Nogle personer bruger deres telefoner mere end andre, ligesom nogle personer bruger den til bestemte funktioner. Vi har hver især vores eget behov, og derfor gælder det om at have et telefonabonnement, som passer disse behov. Nogle gange sker det dog, at man ikke får valgt rigtigt, eller at ens behov ændrer sig, og så kan det blive nødvendigt at skifte telefonabonnement.

Find et abonnement der passer dig

Står du i den situation, at du skal have skiftet til et nyt telefonabonnement. Så gælder det først og fremmest om at lokalisere, hvilket abonnement, som passer dig bedst. Måske har du brug for ubegrænset taletid, måske er det vigtigt, at du kan bruge mobildata i udlandet, eller måske vil du bare gerne have det billigste abonnement på markedet.

Henvend dig til telefonselskabet

Når du først har fundet frem til, hvilket telefonabonnement du vil have, skal du kontakte selskabet bag dette abonnement. Det kan du gøre ved at gå ind på mobilselskabets hjemmeside, hvor du kan klikke dig frem til dit ønskede valg. Du kan også tage kontakt til selskabet telefonisk, hvor de så vil hjælpe dig med skiftet.

Skift eller behold dit gamle telefonnummer

Undervejs i processen skal du også vælge, om du vil skifte telefonnummer eller beholde dit gamle. Hvis du vælger et nyt, skaffer mobilselskabet dig et, men du kan som regel få lov til at vælge mellem flere mulige. Vælger du at beholde dit gamle, får du ofte sendt en midlertidigt simkort med et midlertidigt nummer, som du kan vælge at tage i brud, indtil skiftet er gået i orden. Der kan nemlig godt gå nogle dage før at flytningen, at dit gamle nummer er på plads.

Udskift det gamle med dit nye simkort

Når du modtager dit nye simkort med posten og har fået besked på, at din eventuelle overflytning af nummer er gået i orden, kan du udskifte dit gamle simkort med det nye. Herefter kan du tage dit nye telefonabonnement i brug. Det kræver altså ikke særlig meget arbejde fra din side af. Du skal blot informere mobilselskabet om dit ønskede abonnement, om du vil beholde dit gamle telefonnummer eller ej, sætte det nye simkort ind, når du modtager det, og herefter nyde godt af dit abonnement med hvad end det nu indebærer.